Міністерство аграрної політики України планує в жовтні нинішнього року провести в Європарламенті презентацію реформ в аграрній галузі, повідомляє міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

"Міністерство на початку жовтня буде презентувати свою програму реформ в Європарламенті", - заявив він.

На думку міністра, це дозволить залучити більше інвестицій в агропромисловий сектор.

"А наше завдання - правильно прийняти інвестиції, щоб Україна була повноцінним гравцем на світовому ринку", - пояснив він.

Як вважає Присяжнюк, метою аграрних реформ є якісне перетворення ключових системоутворюючих галузей сільського господарства, поетапне технологічне та технічне переоснащення, поступове досягнення аграрним бізнесом економічної незалежності від державних дотацій і субсидій.

"Адже якщо гроші можна отримати просто так, без необхідності змінюватися, то їх буде хотітися взяти все більше і більше ... Державними грошима необхідно провокувати зміни, їх потрібно видавати тільки під зміни", - аргументує Присяжнюк.

Як повідомляє чиновник, програма аграрних реформ може бути прийнята вже через півтора місяці. "Зараз вона проходить обговорення, і під головуванням Президента має відбутися засідання Комітету економічних реформ, на якому будуть розглянуті доктрина, програма реформування. І коли вона пройде затвердження, ми відразу почнемо втілення її в життя, тим більше, що є офіційне доручення Президента щодо активізації розвитку молочного тваринництва ", - заявив міністр.

Крім того, Присяжнюк зазначив, що в рамках доручень Президента і стратегії розвитку буде відпрацьовано три національних проекти в рослинництві, свинарстві та молочному тваринництві.

"У рамках цих доручень і стратегії розвитку буде відпрацьовано три національних проекти в рослинництві, свинарстві та молочному скотарстві, і після цього схвалення буде Указ Президента про стратегію агропромислового комплексу. Все це відбудеться протягом півтора місяця ", - підсумував Присяжнюк.

Нагадаємо, що раніше Кабмін заявляв про свій намір здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики на 5 млрд. гривень для кредитування Аграрного фонду. Емітентом ОВДП виступить Міністерство фінансів, яке забезпечить їх розміщення на первинному ринку.

За матерiалами: УНІАН