НАК «Нафтогаз України» видобув перші 100 тис. бар. (13,5 тис. тонн) нафти з родовища Gharadig у Єгипті. Нафтовидобуток здійснюється в рамках реалізації проекту з освоєння запасів вуглеводнів концесійної ділянки Алам Ель Шавіш Іст (Alam El Shawish Еаst) на території Західної Пустелі. Про це повідомляє УНІАН .

У повідомленні наголошується, що «Нафтогаз України» вже провів роботи з облаштування системи збору та відвантаження нафти для раннього видобутку на родовищі та прийому нафти на базі Єгипетської Генеральної Нафтової Корпорації (ЄГНК) Абу Сенан. Українська компанія також має дозвіл на проведення раннього видобутку нафти в обсязі до 2000 бар. на добу.

За час реалізації проекту пробурено 12 пошукових та 2 розвідувальних свердловини. Відкрито 5 родовищ вуглеводнів. Сумарні видобувні запаси нафти і газу на 3 родовищах оцінюються в 10 млн тонн умовного палива. Здійснюється оцінка запасів на інших двох родовищах.

Нагадаємо, у грудні 2006 р. між Арабською Республікою Єгипет, ЄГНК і НАК «Нафтогаз України» було укладено концесійну угоду на проведення нафтової розвідки та розробки запасів вуглеводнів східного блоку Алам Ель Шавіш Іст загальною площею 994 кв. км. Період геологорозвідувальних робіт триватиме до 13 грудня 2011 року.