Віце-прем\'єр-міністр, лідер партії Сильна Україна Сергій Тігіпко у прямому ефірі Свободи слова назвав чотири головні проблеми, які сьогодні заважають серйозному інвестуванню в українську економіку.

Як повідомили Корреспондент.net у прес-службі політика, це, зокрема, податкове законодавство, митна проблема, забюрократизованість умов для будівництва та судова влада.

"Якщо ми хочемо бути успішною країною, нам необхідно не замовчувати, а атакувати ці проблеми. Не замовчувати, як це було 5 років, а атакувати", - сказав Тігіпко, навівши приклад Польщі, де ціни за послуги і товари споживання такі ж, як в Україні, а середні зарплата і пенсія у них у 7-8 разів вищі.

Крім того, віце-прем\'єр зазначив, що Податковий кодекс - великий крок у напрямку вирішення головних проблем, що проблемами дерегуляції в будівництві його команда вже активно займається.

За словами Тігіпка, наступний важливий пріоритет для економічного блоку уряду - Митний кодекс. Крім того, лідер Сильної України повідомив, що найважливішим кроком є скорочення держапарату.

"Цього року ми скоротили витрати на 10% на держапарат, в у наступному році ще на 10%... І цей процес необхідний. Тому що я особисто пам\'ятаю, що коли я йшов з Мінекономіки, там працювало 900 чоловік, а коли повернувся, то виявив, що за 5 років їх кількість зросла майже на 500 чоловік, те ж з Кабміном – йшов, там працювало 600 чоловік, повернувся - 1200 ", - додав Тігіпко.

Разом з тим він наголосив, що м\'яке десятипроцентне скорочення для України набагато вигідніше, ніж одномоментне скорочення держапарату на 20-25%.

За матерiалами: Корреспондент.net