Мінтрансзв'язку спільно з Держкомпідприємництвом розробило зміни до деяких законів України щодо удосконалення системи управління транспортним процесом у зв'язку з підготовкою та проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Про це повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

Як повідомляється, на вітчизняному ринку таксомоторних перевезень пропонується ввести європейський (міжнародний) досвід регулювання шляхом підвищення вимог для допуску суб'єктів господарювання до такого виду перевезень.

Водночас, проектом змін пропонується залучити до регулювання ринку таксомоторних перевезень органи місцевого самоврядування на рівні міст і районів. Мінтрансзв'язку також пропонує засоби захисту внутрішніх ринків таксомоторних перевезень у містах і районах.

Також Мінтрансзв'язку намагається більш чітко провести межу між таксомоторними перевезеннями та перевезеннями легковими автомобілями на замовлення, а також упорядкувати роботу таких посередників ринку таксомоторних перевезень як інформаційно-диспетчерські служби.

Крім того, після детального аналізу положень нормативно-правових актів, що регулюють ринок таксомоторних перевезень в європейських країнах, відомство внесло також відповідні зміни в питання встановлення відповідальності за порушення автотранспортного законодавства і посилення відповідальності суб'єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність на ринку автомобільних перевезень.

У Міністерстві впевнені, що прийняття проекту закону дозволить не тільки усунути прогалини в автотранспортному законодавстві, але й призведе до фактичного наповнення Державного бюджету України та впорядкування ринку таксомоторних перевезень з урахуванням євроінтеграційних процесів.

Нагадаємо, раніше голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський заявив, що для того, щоб громадяни платили тарифи згідно з кілометражем, у всіх автомобілях таксі буде встановлено таксометри.

Нагадаємо, в лютому 2009 року повідомлялося, що Київська міська державна адміністрація планувала створити комунальну службу таксі в рамках підготовки до Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

За матерiалами: НОВИНАР