На Волині розпочали досліджувати кращі практики з енергозбереження у житлово-комунальному господарстві. Це дослідження проводить незалежний Центр громадської експертизи спільно з МінЖКГ в рамках проекту "Кращі практики енергозбереження на місцевому рівні". Відтак, усі проекти, які були запроваджені в нашій області з метою енергозбереження й успішно зреалізувалися, ввійдуть у всеукраїнський спеціалізований збірник і в подальшому будуть оприлюднені, інформує прес–служба Волинської ОДА.
            За словами регіонального дослідника у Волинській та Рівненській областях Сергія Пінчука, основним пріоритетом дослідження є виявлення проектів, які призвели до відчутних результатів в одних містах та досвід яких можe бути використано в інших містах і регіонах України. Додатково, стверджує дослідник, проект "Кращі практики енергозбереження на місцевому рівні" спрямований на пошук можливостей для допомоги українським містам в підготовці проектів і бізнес-планів для залучення бюджетного фінансування та інвестицій на реконструкцію об''єктів ЖКГ та підвищення його енергоефективності. 
            " Через бюрократичні перепони, - говорить Сергій Пінчук, - та відсутність інвестиційної складової у тарифах на комунальні послуги, житлово-комунальне господарство залишається однією з найбільш відсталих та непривабливих для інвестування сфер. А тому, пошук перспективних проектів, вивчення та поширення інформації про кращi практики щодо енергозбереження у житлово-комунальному господарстві набуває особливої актуальності".
            Загалом, у межах дослідження планується охопити щонайменше 16 регіонів та близько 40 міст України, в які ввійшла і Волинь.