У небезпеці під час школярського турпоходу на Рівненщині опинилися дівчата 12 і 9 років. Вони відійшли від групи і по коліна забрели у воду на піщаному кар’єрі, щоби сфотографуватися, аж раптом дно під ними провалилося.

Читайте також: Ріки крові і багато постраждалих: маршрутка розгубила пасажирів по дорозі під час аварії в Запоріжжі

Про це йдеться йдеться в сюжеті ТСН.

За долі секунди дівчата опинилися під водою.

"Просто пішли до води, а потім ходили-ходили і впали в ту ямку", – розповіла Віка Бугайчук. Вона першою пішла під воду, а найкраща подружка з усіх сил кликала на допомогу, щоб її врятувати, а впала, коли почала розвертатися. До дітей підбігли вчителі, малечу витягли за якісь миті, але старша дівчинка вже була непритомна. Її намагалися відкачати, але ще до приїзду швидкої Оленка померла.

Меншу дівчинку медики забрали до лікарні.

"Трошки їй попала і водичка, стан переохолодження. Їй насамперед було потрібне психологічне заспокоєння", – розповіла заступник головного лікаря Рокитнівської райлікарні Ірина Наумович. У школі  і в селі трагедією приголомшені, а вчителі, які були тоді на місці, перебувають у важкому психологічному стані – особливо керівник походу.

Читайте також: Смертельна ДТП на Волині: мотоцикліст врізався у легковик

"Це для нього трагедія. Там тиск, при такому тиску не живуть, зашкалює. Якби була можливість повернути її життя, я б своє у цю секунду віддав би", – каже директор Рокитнівського НВК Володимир Близнюк.

Освітяни розпочали внутрішнє розслідування, а поліція відкрила провадження одразу за 2 статтями: умисне вбивство, яке найімовірніше перекваліфікують в нещасний випадок, та неналежне виконання своїх обов’язків вчителями. "На даний час коментувати і робити якісь попередні висновки зарано", – пояснює заступниця керівника Рокитнівського відділу поліції Лілія Богданець. Якщо виявлять провину вчителів у загибелі дівчинки, їм загрожуватиме до трьох років за ґратами. А тим часом до піщаного кар’єру, дно котрого є суцільними пастками, досіі легко дістатися – охорони, крім прив’язаних собак, не видно. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter