У лікарні в Мукачеві Закарпатської обл. 27 жовтня 12-річний хлопчик помер від кору.

Читайте також: "Вакцинація – єдиний спосіб вберегтися від небезпечних захворювань", – головний педіатр Луцька

Про це передає видання Mukachevo.net.

Головний лікар дитячої обласної лікарні Роман Шніцер заявив, що хлопчик з села Страбичово був доставлений у лікарню в інфекційне відділення у стані середньої важкості.

"Попередньо лікарі діагностували у нього кір. Захворювання було вже десь близько тижня вдома. За медичною допомогою раніше до нас не звертався. Прищеплений не був. Тобто маємо запізніле надходження", – заявив головний лікар обласної лікарні.

За його словами, стан хлопчика різко погіршився і його перевели у реанімаційне відділення.

"Вже були холодні кінцівки, порушення мікроциркуляції. Його відразу перевели у реанімаційне відділення. Там продовжувалась негативна динаміка, падіння тиску, розлади життєво важливих органів, і на цьому фоні наступила смерть у дитини. Такий миттєвий перебіг хвороби", – зазначив Шніцер.

Читайте також: 13,5 мільйонів українців перебувають у групі ризику щодо захворювання на грип

Батьки хлопчика звернулись у поліцію із заявою про неналежне виконання своєї роботи лікарями.

У Мукачівському райвідділі поліції зазначили, що відомості внесено до ЄРДР, відкрито провадження за ч. 2 статті 140 ККУ, тобто неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником.

У лікарні зазначили, що спочатку проведуть всі експертизи, а вже за їхніми висновками діятимуть далі.

"Ми повинні мати результати судово-медичної експертизи, ми чітко повинні знати причину смерті дитини і підтвердити її на судово-медичному розтині. Були забрані імуноглобуліни аби підтвердити діагноз кору, а це не швидко робиться. І тільки після цього ми можемо проводити подальші дії. Це стосується вже останнього етапу лікування, коли він надійшов до нас у лікарню. До того треба проводити комісійне обстеження, чому дитина була не прищеплена, тим паче, що у нас в 1, 4 роки проводиться щеплення, чи була відмова, чи не було відмови?" – заявив лікар.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter