Депутат від „Народної самооборони” Володимир Ар’єв та його команда завершили вивчення документів, які стосуються „намагання незаконного захоплення земельних ділянок, зокрема, шляхом підробки документів для будівництва 15 автозаправних станцій та житлово-дачних будівель”. Майже місяць спеціально створена комісія, яку і очолив журналіст, аналізувала усю документацію, яку надали представники Львівської міської ради. Висновки, яки зробила команда Ар’єва, відверто не здивували – усі факти, про які повідомляв мер міста Андрій Садовий, мали місце.
Як повідомляє прес-служба „Народної самооборони”, після обговорення матеріалів перевірки, комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією вирішив звернутися до Генеральної прокуратури із клопотанням внести касаційне подання до Верховного суду на постанову вищого господарського суду за позовом Львівської міської ради до СП ТзОВ „Західна нафтова група” про визнання недійсним договору купівлі-продажу п’ятнадцяти земельних ділянок.
Члени комітету вважають, що Генеральна прокуратура має „взяти на контроль кримінальну справу, порушену УМВС України у Львівській області стосовно підробки документів Львівської міської ради, та ініціювати відкриття (поновлення) кримінальних справ проти осіб, причетних до незаконного захоплення земель Львівської міської ради та Львівської обласної ради”.
Комітет підготує й подання до Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України щодо проведення перевірки відносно засновників низки приватних фірм щодо „наявності в їх діях ознак злочинів, а саме: підробки документів та уникнення сплати податків та інших обов’язкових платежів до бюджету (переведення коштів з однієї фірми на іншу)”.
Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією планує також ініціювати створення тимчасової слідчої комісії Верховній Раді України з питань незаконного захоплення земель Львівської міської ради та Львівської обласної ради.
Отже, тепер на „Західну нафтову групу”, яка входить до холдингу підконтрольного екс-депутату та члену Народної партії Ігорю Єремеєву, чекають судові засідання.