Вперше з березня 2008 року в серпні поточного року в Україні відбулося зростання обсягів будівельних робіт у річному вимірі, передає Український Бізнес Ресурс.

Так, відповідно до економічного аналізу, наданого Національним банком України на основі даних Держкомстату, зростання обсягу будівельних робіт склало 1,2%.

При цьому ресурс зазначає, що за вісім місяців падіння склало 14% щодо аналогічного періоду минулого року, але протягом 2010 року спостерігається поступове відновлення будівельної діяльності.

За оцінками експертів, поліпшення динаміки галузі пов\'язане в першу чергу зі збільшенням державного фінансування - капітальні витрати в липні збільшилися на 96,3% в річному вимірі, за 7 місяців - на 17,6% відповідного періоду минулого року, в основному за рахунок капітальних трансфертів підприємствам (зростання за 7 місяців - на 71% відповідного періоду минулого року).

Зокрема, зазначає УБР, кошти були направлені на фінансування таких об\'єктів:

- будівництво мосту в м. Запоріжжя (370 млн.грн), обсяг будівельних робіт в Запорізькій області за 8 місяців збільшився на 6,6%;

- будівництво метрополітену в м. Дніпропетровськ (220 млн.грн), обсяг будівельних робіт у Дніпропетровській області за 8 місяців збільшився на 3.8%;

- будівництво автомобільних доріг в Донецькій області, обсяг будівельних робіт в Донецькій області за 8 місяців збільшився на 3%.

За матерiалами: Корреспондент.net