Відомий американський мільярдер Дональд Трамп серйозно думає про те, щоб брати участь у президентських перегонах 2012 року. Про це магнат заявив в ефірі Fox News Channel.

"Вперше у своєму житті я по-справжньому над цим замислився. Я спостерігаю за тим, що діється у країні, і можу сказати, що ще ніколи не було гірше", - наголосив підприємець.

Дональд Трамп розповів, що неодноразово отримував пропозиції балотуватися на найвищу державну посаду, однак не виявляв інтересу до участі у кампанії. Мільярдер зазначив, що остаточного рішення щодо перегонів 2012 року ще не прийняв, однак будь-які кроки узгоджуватиме зі своїми однопартійцями. "Я - республіканець, і якщо щось буду робити, то, звичайно, як республіканець", - пояснив він .

Бізнесмен не підтвердив чуток про участь у активній діяльності так званої Чайної партії (Tea Party movement), яка за прогнозами деяких експертів, може стати третьою політичною силою у США. Водночас він висловив підтримку позиції новоствореного руху. "Я глибоко поважаю те, що робить Чайна партія, оскільки вони витягують на світло усе, що відбувається насправді. Ми на трильйони доларів маємо дефіцит бюджету, країна впевнено рухається до банкрутства, тож треба говорити про ці реалії", - заявив Дональд Трамп. "Хтось же має щось зробити. Ми втрачаємо цю країну", - додав він.

Дональд Джон Трамп належить до найуспішніших та найвпливовіших американських підприємців, володіє однією з найбільших будівельних компаній США, займається продюсерською діяльністю, веде популярні передачі на телебаченні й радіо, пише книги.