Організація з безпеки і співробітництва в Європі закликає Україну забезпечити "стовідсоткову фізичну безпеку журналістів".

В організації вимагають розслідування випадків нападів на журналістів і сподіваються на швидкі результати справ Георгія Гонгадзе та Василя Климентьєва.

"Гонгадзе заслуговує справедливості, його багатостраждальна сім'я і колеги заслуговують справедливості. Забезпечення безпеки працівників ЗМІ має бути пріоритетним завданням української влади ", - зазначила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович.

У той же час, Великобританія також стурбована ситуацією з демократією в Україні.

Так британський міністр у справах Європи Девід Лідінгтон, який на цьому тижні відвідає Київ, зазначив, що Лондон схвильований останніми подіями в Україні.

"Ми хочемо бути гарними справжніми друзями України. Ми хочемо поглиблювати наші взаємини, але існує певна стурбованість з питань стану демократії і прав, які гарантуються українською Конституцією і ми повинні про це поговорити", - зазначив Лідінгтон.

Британський чиновник побажав Україні успіхів у поглибленні відносин з Євросоюзом і зазначив, що для цього країні потрібно провести політичну та економічну реформи.

 

За матеріалами:  BBC.