Придністров'я в односторонньому порядку проведе демаркацію свого державного кордону з Україною та Молдовою. Таку заяву зробив заступник міністра із питань військ міністерства держбезпеки Придністров'я Валерій Гебос, пише РБК.

Гебос зазначив, що раніше Україна також заявила про проведення в однобічному порядку демаркації свого кордону з Придністров'ям, що передбачає встановлення прикордонних знаків, і, відповідно, прикордонних стовпів.

Придністровський чиновник також заявив, що демаркаційні роботи вже ведуться. Над лінією кордону Придністров'я з Україною працюють дві групи експертів, одна з яких проводить роботу із позначення проходження лінії державного кордону на місцевості, поки попередньо, а друга звіряє дані аерофотозйомки з наявними картами. Стовпи встановлять уздовж всієї лінії кордону між Придністров'ям і Україною за винятком 10 спірних ділянок.

Зазначимо, 29 січня 2010 р. Україна та Молдова почали демаркацію центральної, так званої придністровської ділянки спільного кордону. Церемонія встановлення першого проміжного прикордонниго знака на центральній придністровській ділянці українсько-молдавського кордону відбулася в с. Велика Косниця Вінницької області (Україна).