Європейський Союз готовий до компромісів з Україною з усіх питань, крім порушення демократичних свобод, заявив комісар ЄС з питань розширення Штефан Фюле.

Він зазначив, що в ході дискусії під час засідання Ради закордонних справ ЄС міністри країн-членів висловилися за те, щоб наступний саміт ЄС - Україна, який відбудеться 22 листопада, відбувся успішно.

"На саміті будуть порушені всі важливі питання, такі як лібералізація візового режиму, угода про асоціацію, створення глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, а також підтримка реформ", - сказав Фюле.

"Також буде розмова про те, що обговорювалося на минулому тижні в Європейському парламенті", - додав він. Як відомо, 20 жовтня Європарламент обговорював ситуацію в Україні. У ході дискусії низка депутатів висловили стурбованість у зв\'язку з повідомленнями про загрози демократії в Україні, обмеження фундаментальних прав, зокрема свободи слова, свободи ЗМІ та свободи зібрань.

"Це питання, по якому ми не є гнучкими, і щодо якого не може бути компромісів", - зазначив Фюле. Він також в черговий раз наголосив, що ЄС зацікавлений в успішному саміті з Україною і в подальшому розвитку двосторонніх відносин.

Раніше Фюле заявляв, що Єврокомісія відзначає позитивний розвиток України, але висловлює стурбованість повідомленнями про погіршення основних фундаментальних свобод і демократичних принципів в Україні.

повідомляє новинар