Якщо план дій щодо членства України в ЄС буде схвалено в листопаді, то в України з'явиться перспектива членства протягом найближчих 15 років. Про це в інтерв'ю «Главреду» сказав заступник глави Партії регіонів Леонід Кожара.

«Ми розраховуємо на те, що план дій щодо набуття безвізового режиму набере чинності після саміту Україна-ЄС у листопаді. У нас буде півтора роки на його реалізацію, і за цей період ми повинні виконати дуже велику домашню роботу», - сказав Кожара.

«Перший аспект - це ухвалення відповідних законів і початок технічного виготовлення паспортів із біометричними даними. Другий аспект - адаптація нашого законодавства і його реальне впровадження щодо захисту персональних даних», - підкреслив політик.

Кожара зазначив, що в ПР сподіваються отримати безвізовий режим із ЕС «з часу відкриття Євро-2012 - тобто з літа 2012-го року».

«Неформальним членом ЄС Україна стане, отримавши зону вільної торгівлі та безвізовий режим. Формальне членство – питання дальшої перспективи. ЄС відчуває втому від розширення, є величезні внутрішні інституційні проблеми. Загалом, я думаю, це перспектива наступних п'ятнадцяти років», - сказав Кожара.