Господарський суд Києва за позовом Фонду державного майна 22 жовтня розірвав договір купівлі-продажу 76% акцій холдингової компанії Луганськтепловоз між фондом і компанією Брянський машинобудівний завод.

Про це йдеться в рішенні суду, текст якого мають Українські Новини.

Крім того, суд стягнув з Брянського машзаводу 2,18 млн. гривень пені та 82 млн. гривень неустойки за невиконання зобов\'язань, передбачених договором.

Як повідомлялося раніше, 21 вересня Госпсуд Києва задовольнив позов Mantara Holding і скасував результати конкурсу з продажу 76% акцій Луганськтепловоза Брянському машинобудівному заводу.

15 червня ФДМ визнав переможцем конкурсу з продажу 76% Луганськтепловоза Брянський машзавод, який запропонував за цей актив 410 млн. гривень при стартовій ціні 400 млн. гривень.

Договір купівлі-продажу був підписаний 26 червня.

1 вересня фонд запропонував машзаводу розірвати договір купівлі-продажу, оскільки російська компанія не оплатила покупку.

Луганськтепловоз виробляє магістральні тепловози, дизель-поїзди, електропоїзди постійного і змінного струму, транспортери, вагони і устаткування для поїздів приміського сполучення і трамваїв, а також гірничошахтне обладнання.

повідомляє новинар