Барак Обама почав своє турне країнами Азії з Мумбаї. Тут, у фінансовій столиці Індії, президент США збирається підписати великі контракти.

Мета азіатського турне президента США - зміцнити позиції американського експорту в цьому регіоні та завдяки цьому створити нові робочі місця для американців.

На час візиту Обами Мумбаї перетворено на фортецю. Вулиці патрулюють поліцейські, на дахах будівель розміщені снайпери, автомобільний рух у центрі перекрито, порт Мумбаї тимчасово закритий для судів.

Через приїзд американського президента з меншим розмахом проходить святкування Дівалі, індуїстського Нового року.

Особливу увагу влада приділила охороні готелю "Тадж Махал", де зупинився американський президент зі своєю дружиною Мішель. Усі номери готелю заброньовані для делегації США, персонал готелю не має права залишати його будівлю і користуватися мобільними телефонами.

У "Тадж Махалі" Барак і Мішель Обама побували в меморіалі, присвяченому жертвам терактів в Мумбаї 2008 року.

Завтра Обама відвідає індійську столицю. У центрі Нью-Делі виловлено всіх безпритульних собак і мавп, "щоб уникнути непередбачених ситуацій".

Поїздка проходить на тлі поразки американських демократів на проміжних виборах, яку багато хто сприймає як реакцію на нездатність уряду Обами приборкати високий рівень безробіття.

У програму 10-денного туру також входять відвідини Індонезії, саміту "Великої двадцятки" у столиці Південної Кореї та економічного форуму АТЕС у японській Йокогамі.

Сьогодні проти візиту Обами в Індонезії протестують мусульмани, зокрема, організація "Хізб-ут-Тахрір". Незадоволених приїздом американського президента не пом'якшує навіть те, що в дитинстві Обама чотири роки прожив в Індонезії.

 

повідомляє tochka.net