Русский стандарт Рустама Таріко домовився про придбання одного з найбільших українських виробників алкоголю - компанії Nemiroff, повідомила газета Ведомости з посиланням на джерела, знайомі з керівниками обох виробників, і постачальника одного з них.

Джерело, близьке до однієї із сторін переговорів, підтверджує, що Nemiroff знайшла покупця і він з Росії. Яка частка виставлена на продаж і яка буде сума операції, співрозмовники газети не говорять.

Представник Nemiroff сказав Ведомостям, що поки переговори не завершені. Представник Русского стандарта додав, що до 15 листопада нічого коментувати не буде.

Спочатку на Nemiroff було кілька претендентів: британська Stock Spirits, польська Central European Distribution Corporation (CEDC) і Русский стандарт.

У липні CEDC відмовилася від купівлі Nemiroff через брак грошей. У вересні про відмову від переговорів оголосила і Stock Spirits, пише газета.

Тоді ж представник Русского стандарта повідомив, що компанія уклала "ексклюзивну угоду з Nemiroff щодо узгодження умов угоди на чотири тижні". Інших подробиць жодна зі сторін не розкривала.

Партнер BDO в Росії Олена Хромова оцінює Nemiroff у $ 300-400 мільйонів, включаючи борг. Представник українського виробника горілки не виключає більш низьку ціну, за якою у підсумку можуть продати компанію, - близько $ 250 мільйонів. Топ-менеджер російського виробника міцного алкоголю оцінює Nemiroff у $ 180-200 мільйонів.

Nemiroff володіє двома лікеро-горілчаними заводами і виробництвом спирту в місті Немирів. З 2008 року Nemiroff запустила лінію з розливу горілки в Росії на орендованих потужностях Ярославського лікеро-горілчаного заводу, а також планує побудувати власний завод. Компанія має торгові представництва в ряді зарубіжних країн.

Основні торгові марки Nemiroff - горілки Українська медова з перцем, Українська березова особлива, Житня з медом, Nemiroff Premium.

У 2009 році обсяг продажів склав близько 8 мільйонів декалітрів. У 2010 році виробничі потужності компанії дозволяють виробити 14,6 мільйона декалітрів горілки.

За матерiалами: Ведомости,Reuters