Індекс Української біржі UX, відкрившись ривком вниз майже на 1%, зробив спробу знову штурмувати локальний опір 2080 пунктів. Але хвиля продажів, що накрила торгові майданчики практично всього світу і пов'язана з військовим інцидентом між Південною та Північною Кореєю, не дозволила закріпитися ранковому успіху, повідомили Корреспондент.net у ІК Велес Капітал.

Втрати по індексу на 15:30 складають 1,95%. Краще ринку торгуються акції ВАТ Укртелеком (UTLM; +2,40%), висока зацікавленість стратегічних інвесторів у купівлі пакета, що виставляється на приватизацію, підігріла інтерес до паперів цього емітента, зазначила Ліна Ольмезова, керівник відділу аналітики ІК Велес Капітал.

Також з позитивним результатом поки рухаються акції ВАТ Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат (PGOK; +0,05%) і ВАТ ХК Луганськтепловоз (LTPL; +0,71%).

Із статистики, що виходить сьогодні: підвищився індекс продажів у мережах роздрібних магазинів США за тиждень до 20 листопада +2,8% щодо минулого року - дається взнаки початок передноворічної лихоманки.

На світових ринках зберігається загострена ситуація щодо єврозони та Португалії, де зростають нові побоювання. Також азіатські ринки схильні до хвилювань після артилерійського обстрілу Північною Кореєю Південної Кореї, у зв'язку з чим відчувається ажіотаж на валютних ринках у пошуках зниження ризиків.

У цілому ринки застигли в очікуванні попереднього ВВП США за 3-й квартал о 13:30 за Гринвічем, прогноз +2,4% - підсумувала експерт.