Прем\'єр-міністр РФ Володимир Путін вважає, що скасування візового режиму з Євросоюзом має стати початковим етапом інтеграції Росії і Європи.

У статті в німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung глава російського уряду зазначає, що справжнє партнерство на європейському континенті неможливе, поки зберігаються бар\'єри, що перешкоджають людським і діловим контактам, і головний з них - візовий режим між Росією та ЄС.

"Ми вважаємо, що скасування віз має стати не завершенням, а початком процесу реальної інтеграції Росії і ЄС. Від свободи пересування насамперед виграє молодь, школярі та студенти. У них з\'являться нові можливості для поїздок, для здобуття освіти, для знайомства з унікальною культурою різних країн", - пише Путін.

На його думку, скасування віз зніме серйозну перешкоду для розширення ділової активності. "Сьогодні візи не створюють проблем для великого бізнесу, але от по малому і середньому бізнесу, по інноваційних компаніях б\'ють досить серйозно. По суті, штучно консервується чинна, далеко не оптимальна структура наших економічних зв\'язків", - вважає прем\'єр РФ.

Він також наголосив, що терміни і чіткий графік скасування віз дозволять активізувати співпрацю правоохоронних органів РФ та країн Євросоюзу, більш ефективно боротися з нелегальною міграцією, наркотрафіком, організованою злочинністю та тероризмом.

Нагадаємо, 1 червня Росія передала Євросоюзу проект угоди про скасування візового режиму. Президент РФ Дмитро Медведєв неодноразово зазначав, що за наявності політичної волі об\'єднана Європа зможе прийняти рішення про безвізовий режим з Росією.

У липні канцлер Німеччини Ангела Меркель пообіцяла допомогти з питанням можливого скасування Євросоюзом віз для росіян.

За матерiалами: РИА Новости