Державна служба туризму і курортів України зазначає про збільшення туристичного потоку в Україну, повідомив заступник голови Держслужби Дмитро Заруба.

За його словами, на сьогоднішній день в Україні спостерігається "тенденція збільшення внутрішнього туристичного потоку, виходу з кризової ситуації і трохи - збільшення в'їзного туризму".

Він зазначив, що світова тенденція говорить про те, що туристи стали більш рухливі, стали відвідувати більше країн у порівнянні з кризовим 2008-2009 роком. Проте поки не спостерігається зростання бізнес-активності у проведенні конгрес-заходів і корпоративних заходів.

"За в'їзним туризмом протягом 9 місяців 2010 року Україну відвідали приблизно 16 млн туристів, що на 1% більше проти аналогічного періоду 2009 року. Це були більше поїздки приватного характеру з країн ближнього зарубіжжя - Росії, Молдови, Білорусі, Польщі. Збільшився потік з Угорщини", - повідомив Заруба.

"Виїзний турпотік також збільшився приблизно на 11%. Виїжджали за кордон близько 12 млн туристів, з різною метою. Більша частина - їхали за приватними поїздками", - зазначив він.

Нагадаємо, цього року Крим відвідала рекордна за останні 10 років кількість туристів з далекого зарубіжжя. При цьому частка українських туристів скорочується, повідомив міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв.

Дело