Генеральний директор Укрнафтохімпереробки Михайло Міндреску заявив, що 40% бензину в Україні є контрафактним, пише газета Дело.

Так, Міндреску назвав недостатню увагу з боку перевіряючих органів однією з проблем, яка сьогодні призводить до великої кількості неякісного палива на українському ринку.

"Вони бігають за виробниками горілки, сигарет. А на якість палива не звертають уваги", - зазначив гендиректор Укрнафтохімпереробки.

Крім цього, він повідомив, що експертно-аналітична група з контролю за якістю нафтопродуктів, яка працює при Міністерстві палива та енергетики, розробила свою методологію визначення якості палива в Україні. Однак Міндреску не повідомив подробиць цієї методології.

Нагадаємо, з 9 жовтня по 16 жовтня в Україні проходив автопробіг Проти неякісного палива. Так, протягом семи днів, учасники автопробігу подолали тисячі кілометрів і відвідали всі великі міста України - активісти заручилися підтримкою як пересічних водіїв, так і представників цілого ряду автоклубів.

Як повідомлялося раніше, директор громадської організації Інститут споживчих експертиз України, керівник проекту Карта якості палива України Юрій Чорнобривець заявив, що одеська область займає перше місце в Україні за якістю бензину на АЗС.

 

За матерiалами: Дело