Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін в ефірі програми "Розмови з Володимиром Путіним" вперше прокоментував події на Манежній площі, які привели до безладів і масових затримань людей.

"Насправді потрібно присікати прояв екстремізму з усіх боків, звідки б вони не відбувалися", - відповів Путін на питання ведучої про людей, які "безчинствували", "били перехожих".

Жінка з міста Орехово-Зуєво поскаржилася прем'єру: "Люди моєї нації не можуть вийти на роботу". А житель Красноярська Андрій підняв питання про вседозволеність.

"Взагалі не можна нікого мазати однією фарбою. Ми повинні жорстко присікати будь-які прояви екстремізму", - продовжив прем'єр. Він заговорив про ліберальну громадськість, нагадавши, що "порядок повинен бути".

"Держава на те й існує, щоб захищати інтереси більшості, - сказав він. Інакше лібералам доведеться самим надіти каски і протистояти націоналістам. Міліцію теж не можна мазати одним чорним кольором".

При цьому Путін, відповідаючи на запитання про проблеми проживання росіян на Північному Кавказі і вихідців з кавказьких республік у європейській частині Росії, сказав, що необхідно, щоб на всій території країни люди розуміли, що є громадянами однієї країни і вели себе відповідним чином.

"Я думаю, що треба позбавити від страху вихідців з усіх регіонів ... І тут велика роль належить регіональним органам, громадським організаціям. Але головне - всі люди Росії повинні усвідомити, що ми громадяни однієї країни і вести себе відповідним чином, щоб кавказці не боялися виходити на вулиці Москви, а росіяни не боялися жити на Кавказі ... Росія спочатку складалася як багатонаціональна і багатоконфесійна ...", - сказав Путін.

Також прем'єр розповів, що для нього найважчим випробуванням у нинішньому році стали пожежі і посуха.

Всього в ході підготовки до щорічної передачі "Розмова з Володимиром Путіним" прем'єру задали більше 700 тисяч питань.

У суботу на Манежну площу прийшли більше 5 тис. футбольних фанатів і радикальних націоналістів. На мітингу звучали расистські гасла, а закінчилося все кривавої бійкою.

Президент Росії схвалив дії міліції. Дмитро Медведєв пообіцяв "розібратися з усіма, хто паскудив" на Манежній.

 

повідомляє tochka.net