Кабінет Міністрів України дозволив ввезення в Україну без сплати митних зборів і ПДВ 12 сонячних електростанції загальною вартістю близько 700 млн євро. Відповідну постанову Кабміну опубліковано на офіційному сайті уряду.

Згідно з документом, це обладнання внесене до переліку енергозберігаючого, що дозволяє надавати при його імпорті такі пільги.

Проте у постанові відсутня вказівка, якому підприємству або підприємствам призначаються ці товари.

У документі говориться, що планується імпортувати в Україну три невеликі сонячні електростанції потужністю 1,5-2 МВт вартістю 3,6-4,8 млн євро кожна і 9 комплектів потужніших сонячних електростанцій загальною вартістю 504 300 000 євро.

До переліку для пільгового ввезення увійшли також 23 вітроенергетичні установки потужністю 2,5 МВт кожна для вітроелектростанції на загальну суму 77700 тисяч євро.

Крім цього, Кабмін дозволив пільгове ввезення й іншого обладнання, зокрема, для складу вугілля на 83,9 млн грн і для реконструкції парового котла на 2,4 млн євро, цех з утилізації шламових відходів вугільного та металургійного виробництва на 10,7 млн дол. та індукційні трубогибочні установки.