Сімферопольські депутати на позачерговій сесії міськради 31 січня встановили нові ставки єдиного податку для фізичних осіб - підприємців.

Так, ставка єдиного податку змінена щодо 10 видів діяльності, у тому числі надання транспортних послуг, перукарень, прибирання офісів, розведення домашніх тварин та інших.

Як повідомляється, в пояснювальній записці до документа йдеться, що прийняте рішення дозволить виконати вимоги Податкового кодексу України, а також забезпечити надходження до місцевого бюджету від збору за здійснення деяких видів підприємницької діяльності.

"Ми переглянули ставки щодо деяких видів діяльності, що стосуються надання перукарських послуг, надання транспортних послуг, розведення домашніх тварин, послуг з прибирання квартир і подібних видів діяльності. Щодо 10 видів господарської діяльності збільшена ставка до максимального розміру, який діє на сьогоднішній день на території України - до 200 грн", - повідомила заступник начальника управління економіки міської ради Оксана Бородай.

Водночас депутати прийняли рішення про збільшення вартості торгового патенту на 2011 рік. При цьому Бородай зазначила, що якщо, наприклад, раніше ставка єдиного податку за транспортні послуги взимку становила 170 грн, влітку - 200 грн, то тепер встановлена єдина ставка 200 грн.

Разом з тим, за її інформацією, на сьогоднішній день у Сімферополі зареєстровано 14 тис. суб\'єктів підприємницької діяльності, які сплачують єдиний податок.

Нагадаємо, розмір торгового патенту в Сімферополі на сьогоднішній день становить 320 грн.

За матерiалами: РБК-Україна