Найбільша в світі мережа ресторанів швидкого харчування McDonald 's виведе в Україні власну мережу кав'ярень McCafe, пише "КоммерсантЪ-Украина" у матеріалі "Кав'ярня швидкого харчування".

14 лютого в приміщенні McDonald 's, розташованого біля станції метро" Лук'янівська "у Києві, відкриється кав'ярня McCafe, повідомив керівник департаменту зі зв'язків з громадськістю McDonald' s в Україні Михайло Шуранов. "Кав'ярні будуть не в усіх закладах McDonald' s, буде враховуватися місце розташування ресторану і коло відвідувачів. Площа однієї кав'ярні буде визначатися індивідуально для кожного закладу, як правило, вона складає від 30 кв. м ", - говорить директор з розвитку McDonald' s Ольга Троян.

За словами Михайла Шуранова, ціни в кав'ярні будуть вище, ніж в ресторанах мережі. Щорічно McDonald 's в Україну продає близько 23 тис. порцій різного кави, що відкриває перспективи для розвитку McCafe. У подальших планах компанії відкривати кав'ярні в Києві та містах мільйонниках.

McDonald 's, заснована в 1940 році братами Діком і Маком Макдональдами, на сьогоднішній день об'єднує понад 31 тис. закладів швидкого харчування (з них 68 в Україні) більш ніж в 119 країнах світу.

Перший заклад McCafe відкрито в 1993 році в Австралії, тільки в Європі кількість цих кав'ярень становить 1,2 тис.

В Україні за підсумками 2010 року обсяг ринку кави, за словами учасників ринку, залишився на тому ж рівні, що і в 2009 році.