Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про виноград та виноградне вино" (щодо захисту якості вітчизняної виноробної продукції і посилення боротьби з її фальсифікацією). Даний документ підтримали 240 народних депутатів.

Як повідомляє УКРІНФОРМ, документом передбачається подальша гармонізація українського законодавства з вимогами Європейського Союзу в галузі виноградарства і виноробства, удосконалення підзаконних нормативних документів, які базуються на положеннях закону "Про виноград та виноградне вино". Документ також передбачає захист прав виробників і споживачів виноробної продукції від фальсифікованої виноробної продукції тощо.

Ухвалений закон, зокрема, передбачає, що придбаний садівний матеріал вітчизняного або іноземного походження, призначений для садіння виноградників, повинен проходити обов\'язково сертифікацію в установах, які мають на це повноваження та акредитацію.

Законом встановлено також, що для виробництва ординарних вин, бренді і коньяків України допускається використання столових сортів винограду, якщо за змістом цукру та іншими показниками якості вони відповідають вимогам, що пред\'являються до винограду технічних сортів.