Верховна Рада України вирішила скасувати свідоцтва про державну реєстрацію юридичної та фізичної особи-підприємця. За відповідний проект змін до низки законодавчих актів України (N7516) в першому читанні проголосували 286 народних депутатів.

Проектом пропонується скасувати свідоцтво про державну реєстрацію, а для підтвердження держреєстрації використовувати дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

У разі необхідності підтвердити статус особи документом пропонується використовувати виписку з Єдиного державного реєстру або її копію. При цьому запропоновано відмовитися від вимоги нотаріального засвідчення копії, у зв'язку з тим, що відповідальність за достовірність даних несе обличчя що надає ці дані.

Також пропонується не стягувати плату за отримання виписки з Єдиного держреєстру при проведенні держреєстрації, внесення змін до установчих документів, внесення змін до відомостей про фізособу-підприємця, при припиненні підприємницької діяльності фізособи-підприємця.

 

За матеріалами: ЛІГАБізнесІнформ.