Про це повідомила начальник управління економіки міської ради Любов Ковпак на загальній розширеній нараді «Про підсумки економічного і соціального розвитку міста у 2010 році». За її повідомленням, у минулому році було досягнуто позитивного сальдо зовнішньої торгівлі товарами – 6,7 мільйонів доларів. Додамо, що за одинадцять місяців 2009 ріку цей показник був від’ємний -  17 мільйонів доларів.

 

Більше трьох чвертей обсягу експорту товарів міста забезпечили товариства з обмеженою відповідальністю «Комо-Експорт», «Каскад-Транспорт», «Цунамі», публічне акціонерне товариство «СКФ Україна», приватне акціонерне товариство СП «Терхіем-Луцьк».

 

Майже половину обсягів загальноміського імпорту сформували 6 підприємств – товариства з обмеженою відповідальністю «Ганімед-М», «Континент Нафто Трейд», «ВТР», публічне акціонерне товариство «СКФ Україна», приватне акціонерне товариство СП «Терхіем-Луцьк» і приватне підприємство «М-Трейдінг».

 

За 2010 рік оборот роздрібної торгівлі становив 5,2 мільярди гривень. Це на 7,3% більше обсягу 2009 року і  складає майже 52% загальнообласного показника.