14 – 17 квітня відбудеться традиційний Міжнародний турнір з гандболу пам’яті заслуженого тренера України Олександра Баламута «Кубок Баламута» серед юнаків, що народилися у 1998 році.

Цього разу до Луцька приїдуть 14 команд з України, Росії, Білорусі, Польщі, Литви, Словаччини.

 

Олександр Баламут – майстер спорту, заслужений тренер України, член збірних команд СРСР та України. Для невеличкого райцентру Олександр Миколайович – легенда і приклад того, як можна дістатися до самісіньких вершин завдяки праці та волі. Свого часу Баламут був срібним призером союзного чемпіонату, неодноразово – чемпіоном УРСР та тріумфатором міжнародних турнірів. Але ще більшої слави Баламут зажив як гандбольний тренер, який виховав цілу плеяду талановитих спортсменів.

 

Про тактичні гандбольні схеми горохівчанина колись писатимуть наукові трактати. Це нині медіа-технології заполонили інформаційний простір настільки, що теоретично наставником команди може стати людина далека від спорту. У 1970-х молодий тренер вечорами сидів за столом та креслив, креслив і креслив на папері атакувальні й захисні дії підопічних…

 

Для багатьох залюблених у спорт українців райцентр на Волині асоціюється тільки із ручним м’ячем. Колись у Горохові проходили змагання із гандболу на першість УРСР, і в одному з матчів зійшлися команда Києва з місцевими вихованцями. Підопічні Баламута обіграли столичних гостей! Після гри їхній тренер у розпачі вигукнув до гравців: «Покажите мне на карте этот Горохов! Кому вы проиграли»? Певна річ, уже згодом команди Києва, Запоріжжя та Броварів стояли в черзі, щоб перехопити талановиту молодь із волинського гандбольного «клондайку».