Між українськими підприємцями і владою відбувається адекватний діалог, і в нині немає необхідності проводити акції протесту.

Про це під час прес-брифінгу заявила виконавчий директор Центру захисту підприємців Оксана Продан.

"На сьогоднішній момент діалог відбувається. Законопроект по "спрощенку" пройшов на розгляд в Раду, будучи узгодженим з бізнесом. Те ж саме стосується єдиного соціального внеску, штрафів по Пенсійному фонду. Низка документів, які приймає Податкова, узгоджуються з бізнесом; навіть не вивішують їх на сайт, поки не порадяться з підприємцями", - сказала вона.

За словами Продан, влада адекватно реагує на запити підприємців.

"Те, що сьогодні немає численних акцій протесту - це результат того, що процес діалогу з владою відбувається. Ми бачимо з їхнього боку адекватну реакцію. Протести - це той механізм впливу на владу, який для нас є крайнім. Бізнес не зацікавлений виходити і проводити якісь акції, тому що гроші люблять тишу", - зазначила виконавчий директор.

Як вважає Продан, проведення акцій протесту в даній час може мати негативні наслідки.

"Усі ініціатори та організатори реально розуміють, що акції, які не будуть мати конкретної мети, можуть призвести до страшних речей. Вони можуть або просто випуском пару, або може перерости у бунт. І нам це не треба. Перші, хто від них постраждає - це малий бізнес. Ми по-максимуму хочемо відпрацьовувати питання в діалозі", - підкреслила вона.

Думку Продан підтримала глава представництва Центру міжнародного приватного підприємництва в Україні Наталія Баландіна.

"Одним з кличів під час "Податкового Майдану" було те, що "влада не прийшла до мене і зі мною не порадилася". Влада не в змозі запитати у кожного. Вона може запитати у лідера об'єднання. Тому потрібно об'єднуватися. І треба йти не просто махати вилами, а потрібно конструктивно пропонувати якісь рішення конкретних завдань, конкретної проблеми", - заявила вона.


повідомляє: