Майже 700 кг ковбасних виробів та напівфабрикатів сумнівної якості щодень потрапляли на споживчий ринок Прикарпаття.

М’ясопереробний цех, який нелегально займався виготовленням цих продуктів викрили в Івано-Франківську працівники сектору ветеринарної медицини Управління громадської безпеки обласного управління міліції.

Як повідомив керівник СЗГ Василь Гультайчук, ковбасні вироби і напівфабрикати (вареники та пельмені) виготовляли виключно уночі у шести кімнатах приміщення, у яке потрапити стороннім було неможливо: подвір’я охороняв злий собака, а вхідні двері по периметру будівлі були завжди зачинені.

У так званому ковбасному цеху міліціонери виявили немарковане м’ясо сумнівного походження, а також папірці із записами, куди відправляти продукцію на реалізацію. У кімнатах — суцільна антисанітарія: брудні обладнання і посуд, фарш, покритий цвіллю, готові напівфабрикати зберігалися абияк, поміж сторонніми предметами.

Під час нічної перевірки цього приміщення жодна з осіб, котрі перебували в цеху, не підтвердили свою причетність до виробництва м’ясо-ковбасних виробів. Однак міліція встановила організатора підпільного підприємства. Це 38-річний мешканець обласного центру.

Зловмиснику загрожують чималі штрафні санкції або виправні роботи на строк до двох років із позбавленням права займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: Gazeta.ua