Членам громадської ради розповідали про плани соціально-економічного розвитку області у 2012 році. Засідання громадської ради при Волинській обласній державній адміністрації відбулося 23 грудня.

Заступник начальника управління економіки Волинської облдержадміністрації Олександр Блащук розповів, що у рамках програми соціально-економічного розвитку області на 2012 рік планується модернізація виробництва низки підприємств. Зокрема це стосується підприємств «СКФ Україна», автоскладального заводу №1 ПАТ «АК «Богдан Моторс». Іграшкова фабрика «Тигрес» у 2012-му планує розширювати виробництво, а також свої потужності на чверть збільшить підприємство «Модерн-експо».

Окрім того, стало відомо про плани щодо дорожнього будівництва. Зокрема передбачається розвиток автомобільних доріг, ремонт доріг комунальної власності на сто мільйонів гривень. Також продовжать реконструкцію доріг «Київ-Ковель-Ягодин» та «Устилуг-Володимир-Волинський-Рівне». Щодо останньої, то також вздовж неї розбудовуватимуть інфраструктуру.

У сфері будівництва не мало важливим буде зведення перинатального центру. У 2012 хочуть завершити будівництво першої черги шахти-новобудови N10 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля».