Під час засідання комісії з питань бюджету, цінової політики та фінансів обласної ради депутат Ігор Гузь у частині виділення коштів на підтримку молодіжних програм в чергове висунув пропозицію виділити хоча б невелику суму на проведення вже традиційного патріотичного фестивалю «Бандерштат». Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема, він нагадав, що минулого року обласна рада передбачала такі кошти, однак, з легкої руки голови Волинської ОДА Бориса Клімчука до організаторів фестивалю вони не дійшли. Тож Ігор Гузь попросив виділити на проведення «Бандерштату» всього 25 тисяч у рамках 2,62 млн. грн., передбачених на фінансування програм у сфері молодіжної політики.

Однак, як уточнив начальник обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Микола Зайченко, з цієї загальної суми, передбаченої на реалізацію Програми, на всі молодіжні заходи та проекти заплановано виділенні коштів всього в межах 160 тисяч гривень. Тому з такої суми тяжко відняти необхідні «Бандерштату» кошти. Однак, Борис Клімчук порадив «перекинути» питання фінансової підтримки фестивалю, як розважального проекту в підпорядкування управління культури. Тож дискусія по питанню фінансової допомоги «Бандерштату» переросла в справжню суперечку між Ігорем Гузем і Борисом Клімчуком з бурхливим виказуванням своїх політичних позицій стосовно патріотичного спрямування фестивалю.

В свою чергу губернатор заявив, що готовий виступити на «Бандерштаті» і під гітару заспівати свою улюблену студентську пісню «Милая моя…», на що Гузь відповів: «тільки у випадку, якщо ви заспіваєте її державною мовою».

Тож члени комісії відмовились окремим пунктом прописати у бюджеті виділення необхідних коштів а доручили додали 50 тисяч гривень додатковим фінансуванням на проведення фестивалів, організацією яких займається обласне управління культури. Таким чином «Бандерштат» внесуть до числа 20 масштабних культурно-мистицьких заходів в межах запропонованого бюджету управління.