Доповідаючи з проекту рішення «Про форму щорічних звітів виконання Програм, що фінансуються з обласного бюджету» Ігор Гузь наголосив на тому, що це питання є нагальним і дуже важливим, оскільки обласна влада постійно приймає і продовжує дію багатьох програм, однак донині про їх виконання ніхто не звітував. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

«У питанні звіту кожен підходить так як хоче. Усі програми які пропонуватимуться для прийняття обласною радою будуть мати єдину нормальну форму звіту. Це не політичне питання це системне питання», - наголосив Ігор Гузь (ВОО ПП «Фронт Змін»).

Проте Олександр Свирида (ВОО ВО «Батьківщина») зауважив, що форма звітів по виконанню кожної програми може обтяжувати служби паперовою роботою. На що Ігор Гузь навів йому реальний приклад: «Виходить сюди чиновник і каже - «ми приймаємо програму на 2012-2015 роки». Ми його питаємо – «а є звіт про виконання попередньої програми». А його немає. І як депутати можуть судити про доцільність її прийняття?»

«Ми вже неодноразово з Вітівим піднімали це питання, але ніхто ще не відзвітувався про виконання жодної програми. Це потрібно для того, щоб ми бачили чи доцільно вкладати фінансування в ті програми, які не виконуються, або виконуються частково», - роз’яснив «більш доступно» Ігор Гузь.

Тож, він запевнив депутатів, що потрібна просто єдина форма звіту для всіх програм.

«Ми приймаємо програми… Завдання депутатів не лише приймати, а й контролювати виконання програм. Тому наразі завдання – уніфікувати звітність за програмами», - заявив Анатолій Вітів.

Проте аргументація не переконала більшості депутатів, тому вони не підтримали прийняття даного рішення.