У стінах обласної ради відбувся круглий стіл на тему: «Гендерна політика: міфи і реальність». Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема, на захід ініційований Антоніною Євтодюк, запросили представників різних конфесій а також волинських і львівських фахівців у сфері етики, філософії, права та гендерної політики.

Таким чином, отець Віталій Собко розповів присутнім про те, як на останній сесії Волинської обласної ради було прийнято звернення до керівництва держави та інших обласних рад України щодо ставлення до гомосексуалізму та легалізації одностатевих шлюбів.

«Коли навколо пропагується діяльність ЛГБТ, людина починає вже замислюватись над тим «Чи нормальний я?». На нашу країну будуть дедалі більше тиснути тим паче зі входом у Євросоюз. Нам будуть нав’язувати ці принципи з умовами «якщо ви хочете бути з нами – повинні підтримувати наші правила і принципи», - зауважив Віталій Собко.

Це ж підкреслив у своєму виступі журналіст та депутат Луцької міської ради Андрій Калахан констатуючи, що - «Європа перетворилась у ліберальне болото».

В свою чергу львів’янка Олеся Жупник зауважила, що на сьогодні гендерну політику плутають з діяльністю у сфері захисту прав жінок.

«Однак на сьогодні це поняття стало більш розширеним. Гендерів, тобто статей є щонайменше 5 – фактично йдеться про чоловіка, жінку плюс гомосексуалісти, лесбіянка, транссексуал», - зауважила вона акцентуючи увагу на «приплітанні» до поняття гендерна рівність і інших означень статі, які здебільшого є певними психічними відхиленнями.

Таким чином, фахівець визначає дві проблеми, які на сьогодні виникли не стільки у боротьбі за права ЛГБТ чи їх заборону, скільки у морально-етичному вихованні молодого покоління, тобто в освіті. Тож, Олеся Жупник озвучила дві проблеми гендерної освіти:

1. Нівелювання статі

2. Легалізація збочень(гомосексуалізму, лесбійства).

Підкреслюючи актуальність даної проблеми вона представила кілька книжок та журналів, які погоджені відповідними комісіями Міносвіти і допущені до використання у школах і навіть садочках і навчальних процесах. Зокрема на сьогодні цілком доступними є ознайомлюючи книги для дошкільнят із серії «Поговоримо про це…» у яких окрім роз’яснень чоловічої і жіночої фізіології та звідки бе руться діти…. Дається натяк на те, що у деяких малят є двоє татусів або ж двоє матусь. В свою чергу в інших книгах та навчальних посібниках, написаних вочевидь під навіюванням європейської гендерно-пропагандистської хвилі, поняття рівність жінок і чоловіків плавно переходить у трактування позахристиянських принципів «чоловік-годувальник, жінка-берегиня» у поняття стереотипу, який на сьогодні є застарілим. Мовляв вибір робить кожен особисто і ніхто не в праві тобі вказувати ким ти є.

Тож, присутні прийшли до висновку, що нинішня ситуація в Україні в рамках загальнодержавного конфлікту з рівноправ’ям ЛГБТ є навіюванням, а в дечому і справжнім тиском на державу з її моральними устоями. В свою чергу, деякі священики в цьому частково звинуватили засоби масової інформації, які пишучи на дану тематику популяризують гомосексуалізм та інші види збочень.