Серед важливих політичних подій минулого тижня, варто виділити такі:

Минулого понеділка у Луцьку, як і в інших містах України, відбулась акція на підтримку Оксани Макар, яку нещодавно зґвалтували та намагалися спалити троє хлопців у місті Миколаєві. Перед прокуратурою області зібрались понад 60 людей, котрі тримали у руках плакати з вимогами покарати злочинців.

Попри те, що в акції брали участь відомі місцеві політики, вона відбулась без партійної символіки та політичних гасел.Впродовж минулого тижня у ЗМІ та в депутатському корпусі активно обговорювався проект рішення Луцької міської ради щодо включення до переліку об’єктів, що підлягають приватизації приміщення кінотеатру «Промінь» та подальшого його продажу через конкурс.

Конкурс повинен був передбачати низку умов: забезпечення функціонування кіноконцертного залу не менше, ніж на 900 місць; реконструкція внутрішньої частини приміщення з розміщенням закладів громадського харчування та фасаду будівлі з облаштуванням прилеглої території. Планувалось це питання винести на розляд сесії Луцької міської ради 28 березня.

Проте, 22 березня під час засідання виконавчого комітету міської ради прийняли рішення поки що не включати кіноконцертний зал «Промінь» до сприску майна, що підлягає приватизації. Директора комунального підприємства, що опікується зазначеним приміщенням Костянтина Пантіка зобов’язали до 10 квітня розробити інвестиційний проект для комунального підприємства, аби вирішити як краще з ним поступити. Через це питання щодо «Променя» зняли з порядку денного наступної сесії.Прокуратура Луцька опосередковано звинуватила Луцької міської ради від фракції «Фронту Змін» Павла Данильчука у тому вважають, що його дії (неособисте голосування) підривають престиж та авторитет Луцької міської ради.

Про це йшлося у поданні заступника прокурора міста Валентина Агайбірова. У документі зазначалося, що замість Данильчука 1 грудня 2011 року під час другого пленарного засідання 16-ї сесії Луцької міськради (при розгляді Положення про управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради) голосував хтось інший, адже депутата у сесійній залі не було. Сам депутат Данильчук підтвердив, що не голосував за цей проект рішення. Він припустив, що це може бути збій системи або інші технічні моменти, до яких він не причетний. Також депутат додав, що нікому не доручав голосувати від його імені.У Луцьку презентували результати експертного опитування «ТОП-100 впливових людей Волині».

Серед найвпливовіших голова Волинської ОДА Борис Клімчук, луцький міський голова Микола Романюк та бізнесмен Ігор Єремеєв. Експертне опитування проводилося серед журналістів, підприємців, політологів, політиків, чиновників, науковців, громадських діячів в рамках спільного проекту Центру Політичного Аналізу і Виборчого Консалтингу, інтернет-видання «ВолиньPost» та газети «Хроніки Любарта».

В чергову халепу потрапив міський голова Ковеля Олег Кіндер. Так минулого тижня з його кабінету зникли мобільний телефон, пульт від кондиціонера та печатка. Міський голова переконаний, що крадіжка сталась 14 березня, коли до його кабінету увірвалася численна група підприємців з місцевого ринку, які вимагали прибрати з центру Ковеля «Харківський ринок», котрий мав намір працювати тут аж 10 днів.Проти депутата Луцької міської ради та екс-тренера ФК «Волинь» Віталія Кварцяного можуть відновити порушену ще понад 10 років тому кримінальну справу. Зокрема ухвалою від 12 лютого 2012 р.

Волинський апеляційний суд направив на новий судовий розгляд кримінальну справу пов’язану з контрабандою цукру, махінаціями з газом та незаконним відшкодуванням у 2002 році податку на додану вартість на суму 583 мільйони гривень. У цій сфері одним з підозрюваних значився Віталій Кварцянний.Волинська область опинилася на третьому місці у рейтингу регіонів України 2011 року за версією видання «Комментарии». Перше та друге місця посіли Дніпропетровська і Київська області.

Попри те, що Волинь значно відстає від перших двох лідерів за залученням інвестицій, високе місце в рейтингу їй забезпечили екологічні й демографічні показники. Раніше у рейтингу губернаторів, складених цим виданням, голова Волинської ОДА Борис Клімчук посів друге місце.Комунальне підприємство «Луцьктепло» має сплатити Волинській філії ДК «Газ України» заборгованість за спожитий природний газ на загальну суму 21 мільйон 244 тисячі гривень.

Відповідне рішення прийняв господарський суд Волинської області у відповідь на позов прокурора Луцька.Народний депутат України і потенційний кандидат на наступних виборах від міста Луцька Ігор Палиця минулого тижня працював на Волині.

Зокрема в якості голови наглядової ради Волинського університету імені Лесі Українки він разом з іншими поважними особами провів засідання наглядової ради ВНЗ, взяв участь у зустрічі з викладачами та студентами університету та провів окремі благодійні заходи.

Підготовлено експертами ЛМГО «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу» з метою якісного інформування політично свідомої громадськості про ключові політичні події держави, області та міста. При підготовці даного матеріалу використовувалась інформація всеукраїнських та місцевих друкованих і електронних засобів масової інформації (pravda.com.ua, unian.net, interfax.ua, volynnews.com, pravda.lutsk.ua, vip.volyn.ua, zik.ua, p-p.com.ua, volynpost.com, volyn.com.ua), офіційних інтернет сайтів органів державної влади та місцевого самоврядування (voladm.gov.ua, volynrada.gov.ua, lutsk.ua).