26 березня під час прес-конференції голова ВОГО «Християнський рух за життя» Антоніна Євтодюк заявила про те, що українське суспільство не розуміє, що ж насправді криється під поняттям гендерної політики. За переконанням Антоніни Євтодюк, гендерна політика стирає поняття статей і породжує гомосексуалізм, - інформує «Під прицілом».

Сьогоднішня прес-конференція стала своєрідним підсумком круглого столу «Гендерна політика: міфи та реальність», який відбувався у приміщенні Волиньради. Учасниками круглого столу було прийняте рішення про те, щоб надіслати звернення до Президента України, Верховної Ради, голови Волинської облради щодо незгоди із законопроектом про затвердження п’яти статей. Окрім чоловіка й жінки, в законопроекті пропонується ввести стать під назвою транссексуал, гомосексуаліст і лесбіянка.

Після круглого столу, за словами Антоніни Євтодюк, почали з’являтися різноманітні звинувачення в поширенні неправдивої інформації зі сторони учасників заходу. У деяких листах були дорікання про те, що учасники провокують інформаційну війну проти гендерної політики.

Антоніна Євтодюк зазначила, що згідно з дослідженнями, 85% серед близько 300 опитаних респондентів не знають, що насправді означає поняття «гендерна політика».

«Всі ми звикли, що це боротьба за рівність прав чоловіка і жінки, а насправді відбувається підміна понять, і ніхто не звертає увагу, які під цим приймаються документи», - каже голова ВОГО «Християнський рух за життя».

Ігумен Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря Костянтин Марченко, котрий був присутній на прес-конференції, зазначив: «На наших очах твориться трагедія, коли на нас хочуть знищити нашими ж руками. Коли ми самі для себе почали досліджувати це питання, то побачили, що мова йде ніби про рівність, повагу до жінки, до чоловіка, а з іншої сторони виходить парадокс, подвійні стандарти».

Антоніна Євтодюк висловила й іще одне побоювання, пов’язане з даною проблемою: «Небезпека полягає в тому, що у нас можуть ввести ще й ювенальну юстицію, яка передбачає втручання в сім’ю і можливість відлучення дитини від сім’ї та поміщення її в окремі заклади. І саме там дітей виховуватимуть для гомосексуальних пар із Європи та Америки. Адже такі люди мають право всиновлювати дітей із України».