Частину Волинського обласного санаторію „Лісова пісня” можуть здати під заставу для відкриття кредитної лінії терміном на 1 рік. Таке рішення підтримала постійна комісія з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, повідомляє "Під прицілом".

Директор санаторію Віктор Карпук аргументував здачу майна під заставу тим, що у комунального підприємства наразі відсутні обігові кошти саме напередодні відкриття сезону.

Проектом рішення, яке виноситься на розгляд обласної ради, пропонується надати дозвіл санаторію "Лісова пісня" віддати під заставу їдальню на 640 місць балансовою вартістю 1597634,25 грн., що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області для відкриття кредитної лінії терміном на 1 рік.

Передбачається, що розмір кредиту становитиме 1 мільйон гривень.

Начальник обласного відділу з питань спільної власності територільних громад сіл, селищ, міст області Лілія Кашева запевнила, що преценденти із заставою комунального майна для санаторіїв уже мали місце в минулому і що це не загрожує в майбутньому переходом санаторію у приватні руки. Директор санаторію "Лісова пісня" Віктор Карпук виявився менш впевненим у цьому питанні. Однак, комісія все ж ухвалила рішення надати дозвіл санаторію "Лісова пісня" на заставу майна.

Площа їдальні становить 2610,7 метрів квадратних.