Через вступ у дію постанови Кабміну Азарова про обов'язкове оснащення платних парковок в Україні паркоматами, під удар потрапило Луцьке комунальне підприємство "АвтоПаркСервіс", яке не має таких пристроїв. Про це йшла мова на засіданні виконкому Луцької міськради 5 квітня, повідомляє "Під прицілом".

Як повідомив міський голова Луцька Микола Романюк один паркомат коштує 32 тисячі гривень. а таких коштів у казні немає.

Директор комунального підприємства "АвтоПаркСервіс" Олександр Кралюк розповів, що сьогодні його заклад обслуговує 5 паркувальних майданчиків. Найбільший з них міститься на вулиці Єршова і розрахований на 190 місць.

У 2011 році "АвтоПаркСервіс" сплатило до місцевого бюджету 84 тисячі гривень. Також покращились фінансові показники роботи підприємства. Проте працівники комунального закладу в середньому отримували лише 933 гривні зарплати, що пов'язане із неповним робочим днем і відпустками за власний рахунок. Крім того, у зв'язку із забороною розрахунку готівкою за паркування, майбутнє підприємства залишається невизначене.

Напередодні комунальні підприємства міст, які обслуговують муніципальні парковки, звернулися до прем'єр-міністра України Миколи Азарова з проханням виключити пункт про обов'язкову наявність паркоматів.