У Вербну неділю лучани виявили жахливий факт вандалізму на місці встановленої пам’ятної дошки страченим воїнам УПА. Невідомі зловмисники розбили вщент меморіальну плиту, яка розміщувалась на стіні поблизу з медичним коледжем. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

«Мені о 9.45 подзвонила знайома жінка і повідомила про те, що пошкоджена меморіальна дошка воякам УПА, яких було страчено у 1946 році. Я звернувся у міський відділ УМВС і на місце одразу ж виїхала спецгрупа. Як виявилось дошка побита у друзки. Міліція позбирала рештки у ящик для експертизи», - повідомив у коментарі інтернет-виданню «Під прицілом» голова Братства ветеранів ОУН-УПА Василь Кушнір

«Можливо, у навколишніх будинках стоять відеокамери і вони зафіксували цей випадок… Я вважаю що це провокація червоних сил, оскільки навпроти розташовується офіс компартії», - зауважив Василь Кушнір.

Нагадаємо, що пам'ятну дошку відкрили та освятили 7 січня 2012 року у Луцьку в районі медичного коледжу на місці страти двох воїнів УПА Вячеслава Новосада (псевдо - Петрик) і Мельничука Антона (псевдо - Ростик) московсько-радянськими окупантами, яка відбулась 7 січня 1945 року.