Сьогодні уночі стався безпрецедентний випадок. Зловмисники вдруге за останні два тижні поглумилися над пам’ятною дошкою, яка розміщена на стіні поблизу медичного коледжу на місці страти двох воїнів УПА Вячеслава Новосада (псевдо - Петрик) і Мельничука Антона (псевдо - Ростик) московсько-радянськими окупантами, яка відбулась 7 січня 1945 року. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Як розповів голова Братства ветеранів ОУН-УПА Василь Кушнір, близько 8-ї години ранку йому зателефонував юрист медколеджу і повідомив, що дошку знову розбито. Наразі на місці працює правоохоронець, а також перший заступник голови Луцької міської ради Святослав Кравчук, який прибув сюди, тільки-но почувши про вандалізм.

«Гріш ціна вам, як міліції і нам, як владі, що ми не можемо навести лад з цією дошкою. Ви як захочете - можете і до стовпа «приколупатися» і знайти винних, а тут не можете знайти винних», - заявив обурено Святослав Кравчук до правоохоронця, який прибув на місце.

Тож Святослав Кравчук тут же дав вказівку до завтра повісити нову дошку. Першу дошку, яку відкрили і освятили лишень 7 січня цього року, було придбано за кошти братства. На це пішло близько 1000 гривень. Після першого випадку, коли зловмисники розбили дошку в ніч на Вербну неділю, міська влада взяла на себе зобов’язання виготовити копію з каменя за власні кошти. Тож і цього разу Святослав Кравчук обіцяє виготовити дублікат дошки за кошти міського бюджету. Однак тут же зауважив, «на завтра повісьте з каменю, а паралельно готуйте металеву, може, її не поб’ють».