Сьогодні під патронатом Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку відбулася україно-польська конференція під назвою «Вчора, сьогодні і завтра паліативної медицини», в якій взяли участь гості з України, Польщі та Білогусії, - інформує «Під прицілом».

Організаторами конференції стали Управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації та Волинське товариство лікарів польського походження.

Голова Волинського товариства лікарів польського походження Прокопюк Сергій про паліативну медицину зазначив наступне: «Медицина паліативна не дуже поширена в Україні і не кожен з лікарів навіть знає, що це таке. Людина складається з душі і тіла і наші всі болі всі наші хвороби, тривоги особливо в кінці життя, всі ці проблеми вирішуються медициною паліативною. Це і обезболення пацієнтів, психологічні проблеми, проблеми духовної раці священників з пацієнтами, з вмираючими пацієнтами. Ця медицина спрямована на те, щоб полегшити страждання людини на землі».

На відкритті конференції був також присутній екс-міністр охорони здоров’я України, голова правління ГО «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги» Василь Князевич. Він зазначив, що на сьогодні паліативна медицина в Україні лише починає свій розвиток. На всеукраїнському рівні це питання планується підняти 26-27 вересня, саме на ці дати, за словами Василя Князевича, заплановано проведення першого національного конгресу присвяченого паліативній медицині. Зі свого боку ліга на сьогодні підписує договори з різними міністерствами України, щоб заручитись їхньою підтримкою в розвитку даної сфери медицини.