Луцька міська рада під час 23-ої сесії підтримала звернення до Президента України Віктора Януковича стосовно умов утримання Юлії Тимошенко в Качанівській колонії. Про це повідомляє "Під прицілом".

Проект рішення озвучив депутат ВО "Батьківщина" Сергій Григоренко.

"Ми занепокоєні таким проявом фізичного насильства стосовно Юлії Тимошенко, адже це недопустимо в демократичній країні. Ми спостерігаємо систематичне недотримання умов лікування та утримання Юлії тимошенко в колонії. Ми сумніваємось в компетентності лікарів, яким доручено лікування Юлії тимошенко. Тому напоглягаємо дозволити відвідати Тимошенко групою народних депутатів, а також Міністром охорони здоров'я України", - зачитав текст заяви Григоренко.

Також він додав, що ця сиутація вже набула міжнародного скандалу, про що свічить звернення з боку США та Європи.

"Звертаюсь до представників дружньої Партії регіонів з проханням підтримати це звернення", - сказав Сергій Григоренко.

Голова фракції Партії регіонів Іван Смоленг під час обговорення питання спробував елегантно відійти від його суті.

"Партія регіонів, як ви вже озвучили, дружня партія. Але звідки у вас інформація про те, що до Тимошенко було застосовано фізичний вплив? Де є підтвердження її поганого стану здоров'я? Сьогодні у місцях позбавлення волі тисячі людей, які перебувають, може, у значно гіршому стані", - констатував регіонал.

Депутат Сергій Григоренко погодився, що потрібно звертати увагу на утримання усіх людей. "Але змусивши нормально ставитися до Тимошенко, ми, може, змусимо нормально ставитися і до інших людей", - сказав він.

Депутат Андрій Осіпов відмітив, що суть звернення правильна. "Але я сьогодні вранці побачив обличчя Президента і думаю, що йому абсолютно всеодно", - визнав правду депутат з "Батьківщини". Незважаючи на таку сумну констатацію факту, заява все ж була підтримана обранцями громади.