Донецький "Шахтар" став першим фіналістом Кубка України. У півфіналі "гірники" у феєричному матчі перемогли у Луцьку "Волинь".

Не обійшлося в цьому матчі без скандального суддівства. Два 11-метрових, призначені Віталієм Годуляном у ворота лучан, викликають питання до одеського арбітра.

Перший пенальті. Спринтерський забіг Леандро і Тейшейри - бразилець падає сам, але Годулян призначає 11-метровий. Другий пенальті. Помилка асистента арбітра, який не фіксує очевидне положення поза грою в Тейшейри, призвела до того, що головний арбітр призначає пенальті за фол Сімініна проти Мхітаряна.

Водночас за рахунку 2:3 фол Ілсіньо у своєму штрафному майданчику залишився без уваги Годуляна. Арбітр угледів обопільне порушення правил та попросив лучан повторити штрафний удар. Але це ще не все. На 85-й хвилині Сімінін пробив з-за меж штрафного, а Ракицький кинувся під удар, відбивши м'яч рукою. Це пенальті. Але Годулян, стоячи в кількох метрах від захисника "Шахтаря", не призначив 11-метровий.

Наприкінці зустрічі "Волинь" організувала справжнісіньке пекло біля воріт П'ятова, але "гірники" вистояли і 6 травня зіграють на НСК "Олімпійський".