В день, коли вся Україна відзначатиме День матері, талановиті, активні мами міста Луцька вирішили організувати гарне родинне свято.

13 травня о 15:00 в Палаці культури міста Луцька команда порталу «Луцьк-мама» lutskmama.com буде святкувати річницю свого порталу, на яку запрошують усіх бажаючих.

Під час святкування буде проводитись виставка творчих робіт, різноманітні майстер-класи, нагородження переможців конкурсів, оголошених на порталі lutskmama.com. Крім того, для всіх учасників свята готується розважальна програма. Вона розрахована на батьків з дітьми різних вікових груп. Для грудних діток протягом фестивалю працюватиме куточок раннього розвитку, можна буде спробувати поносити дитинку в слінгу, старші дітки зможуть взяти участь у творчих майстер-класах разом із батьками та потренуються у складанні конструкторів. Також для всіх присутніх (як дітей, так і дорослих) будуть творчі номери, розваги, конкурси. Особливу увагу організатори обіцяють приділити татусям із дітьми.

Партнерами в проведенні заходу стали: ВОГО Фонд місцевого розвитку, Луцький міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Управління культури Луцької міської ради.

Організатор Фестивалю, aдміністратор порталу "Луцьк-мама" Анна Гнатюк каже: "Ми не придумали нічого нового, ми просто поєднали актуальні в усьому сучасному світі дві речі: перша: хенд-мейд, адже вироби ручної роботи зараз дуже популярні, підтвердженням цьому є й відродження традицій створення ляльки мотанки;
друга: можливість для мам активно спілкуватись та об'єднуватись у мережі Інтернет, бо там і виникла ідея проведення Фестивалю".

Довідка: Портал lutskmama.com створений у травні 2011 року багатодітною мамою Анною Гнатюк. Передбачалось, що портал стане своєрідним майданчиком для спілкування батьків Луцька. За рік активістки порталу: створили та підтримують групу підтримки грудного вигодовування; проводять зустрічі для обміну досвідом; провели п’ять фотоконкурсів та нагородили переможців (за участі спонсорів); згуртували активних слінгомам.