9 травня 2012 року у Луцьку на Меморіалі слави відбулись урочистості, пов'язані з відзначенням перемоги радянської імперії СРСР над німецьким Третім Рейхом. Участь в них взяли голова Волинської ОДА Борис Клімчук, голова Волинської обларади Володимир Войтович, мер Луцька Микола Романюк, ветерани, мешканці міста, повідомляє "Під прицілом".

У своїх виступах, які тривали кілька хвилин, Клімчук, Романюк і Войтович подякували ветеранам Червоної Армії, проте не згадали про воїнів ОУН-УПА.

Виступи представників волинської влади нагадували старі радянські часи. Символіка на заході теж швидше була ближчою до російсько-радянської, ніж української.

Голова Волинської облради Володимир Войтович, зокрема, розповів про те, що скрізь Червону Армію зустрічали з квітами у Європі як армію визволительку. Також він чомусь критично висловився щодо опозиції в Україні, яка, за словами Войтовича, заважає будувати стабільність та мир в державі.

Нечисленні представники комуністичних сил взяли на мітинг червоні партійні прапори.

На заході також були чимало громадян із символами російського імперіалізму, які тим більше не мають ніякого відношення до Червоної Армії - георгієвськими стрічками.