Як відомо, вчора в Україні стартувала вступна кампанія. Загалом її перший день пройшов спокійно і без особливих скарг. У двох найбільших вузах Луцька, Луцькому національному технічному університеті та Волинському національному ім. Лесі Українки, ситуація була аналогічною, інформує «Під прицілом».

Секретар приймальної комісії ЛНТУ Валентин Талах повідомив, що в цьому році в перший день прийому документів великого ажіотажу та черг не спостерігається. «Мабуть, абітурієнти стали розуміти, що від того коли ти подаєш документи, місце в рейтингу не залежить. Все вирішують бали», - каже Валентин Талах.

Відповідальний секретар приймальної комісії ВНУ Андрій Слащук теж підтверджує цю думку, а також припускає, що вступники, можливо, будуть користуватись так званим «електронним вступом» і подавати документи через єдину державну електронну базу. «Сьогодні ця система працювала з перебоями. Однак, якщо вона запрацює так як потрібно, то це, звісно, буде значним полегшенням для абітурієнтів», - зазначив Андрій Слащук.

В цьому році за словами Андрія Слащука популярністю користуватимуться такі напрями як правознавство, фінанси і кредит, туризм, готельна і ресторанна справа, романо-германська філологія. У минулі роки багато вступників було і на факультети географії, історії та психології.

Як повідомляють представники обох університетів, в цьому році значно збільшилась кількість місць на державну форму навчання, у ЛНТУ - на 18,3% в порівнянні з 2011 роком, а у ВНУ – на 14%. Валентин Талах повідомив, що майже на 90% більше державних місць в цьому році виділили на комп’ютерні науки в ЛНТУ.