Депутати від Партії регіонів у Луцькій міськраді невдало намагалися пом’якшити текст заяви щодо ситуації в Україні після ухвалення у другому читанні закопроекту Ківалова-Колєсніченка та стати на захист Януковича і авторів українофобського закону. Про це повідомляє «Під прицілом».

Голова фракції Партії регіонів у Луцькій міськраді Іван Смоленг безнадійно намагався всидіти на двох стільцях і запевнити, що його політична сила за українську мову, але висловлював свій страх перед жорсткими заявами у бік свого вождя Януковича.

«Наша фракція тільки за єдину українську мову. Ми підтримуємо текст депутата Сергія Григоренка. Але нам не подобається текст Святослава Боруцького. Прошу виключити у тексті заяви слова: «прийнятий у шахрайський спосіб»,  «втрата президентом легітимності», - бідкався Іван Смоленг, який опинився у делікатній ситуації через дії своїх однопартійців у Верховній Раді.

Його підтримала колега по партії Ірина Комлик. Вона, крім того, чомусь дуже турбувалася про долю запроданців української нації – Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка.

«Спочатку я зраділа, коли побачила текст звернення. Але коли нам підсунули інше звернення, то тут не все так гладко. Ви тут говорите про шахрайство, а самі як робите? Другий варіант звернення ми підтримувати категорично не будемо. Мене обурює те, що Ківалова хочуть притягнути до кримінальної відповідальності. Може його варто ще розстріляти?» - відстоювала авторів антиукраїнського законопроекту депутат від Партії регіонів.

Проте Луцька міська рада проігнорувала усі «зважено-толерантні» поправки до заяви від Івана Смоленга.