За зверненням суб’єктів підприємницької діяльності проведено випробування 123 зразків харчової продукції, виготовленої на Волині, з них майже 6 % не відповідало вимогам чинних нормативних документів. Про це повідомили у ДП «Волиньстандартметрологія».

У результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико-хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 7 зразків, що складає 5.7 відсотка від загальної кількості перевірених. А саме: ягоди чорниці заморожені – завищений вміст плісеневих грибів, дріжджів, мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів, казеїн технічний кислотний – завищена масова частка жиру та вологи.

За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань щодо якості та безпечності наданої харчової продукції.