Сьогодні луцька дітвора отримала від благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» черговий подарунок – 31 вишиванку. Майстрині особисто передали їх малечі. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Марко Новачков, отримавши сорочину поспішив одразу її одягти.

«Мені вона подобається і мені добре в ній», - порадів хлопчина. Опісля порадував присутніх мелодійним романсом.

Ініціатори акції «Подаруй дитині вишиванку» організували дітворі, серед яких сироти, напів сироти і малеча з малозабезпечених сімей, майстер-клас, під час якого дітей навчали вишивати хрестиком найвправніші майстрині Луцька. Також вони розповіли дітям про історію вишиванки та тих, хто доклав зусиль, аби створити і передати малечі українські національні обереги.

«В цю сорочку вкладено не тільки тепло рук тих людей, які вишивали їх, а й нас, тих, хто намагався передати вам свою любов», - звернулась до дітей ініціаторка акції Ілона Млинарська.

Як розповіла жінка, вона давно виношувала ідею такого заходу, однак лише зустрівшись з представниками благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» вона зрозуміла що її можна реалізувати.

Стартувала акція минулого року у день Святого Миколая. Акція завершиться вже 24 серпня. У рамках реалізації проекту «Подаруй дитині вишиванку» дітям вручать близько 250 сорочок ручної роботи. Наразі за сприяння фонду Ігоря Палиці вже передано близько 180 вишиванок дітям з малозабезпечених сімей. Ініціатори акції – представники салону «Волинський сувенір» подякували за це благодійникам і, власне, майстриням, які вклали душу і любов у кожен стібок і кожен хрестик, вишитий на дитячих сорочках.

«Ці діти будуть вас пам’ятати, і воно вернеться вам сторицею», - звернулась до майстринь Ілона Млинарська.

В свою чергу, вона заочно подякувала самому Ігорю Палиці, який так радо відгукнувся на ідею і допоміг у фінансуванні придбання тканини та ниток.

«Лише фонд Ігоря Палиці підтримав цю ідею і забезпечив безперебійне фінансування. Ось таким є новий Луцьк по-українськи у вишиванках», - усміхнулась Ілона Млинарська.

Діти ще довго сиділи з майстринями дивлячись за їхньою роботою та розглядаючи чарівні візерунки на своїх сорочках.